dissabte, 16 de desembre del 2017

Crònica de la conferència d'Ana Noguera “El Patrimonio: Raíces para el futuro” del 29/XI/2017

29 de novembre de 2017

Conferència d’Ana Noguera

El dia 29 de novembre hem tingut una conferencia impartida per la Senyora Ana Noguera, membre del Consell Valencià de Cultura i doctora en filosofia. El lloc era el de costum, el Consell Agrari de Sagunt.


Ha estat una conferencia molt enriquidora on el títol era: “El Patrimonio: Raíces para el futuro”.

La ponent ha anat marcant tot allò que és patrimoni, assenyalant que és tot allò que heretem. Ha estat molt curiós com ha senyalat com a patrimoni la ciència, qüestió que normalment és obviada i que també constitueix un patrimoni molt important per a la Humanitat.


Ens ha donat una visió diferent del concepte de patrimoni i, com hem d’evolucionar el nostre percepció de patrimoni per incloure tots els descobriments científics i tecnològics de l’últim segle. Ens ha parlat de com moltes gravacions audiovisuals i radiofòniques, sobre tot d’emissores locals s’han perdut perquè en aquell moment no es considerava patrimoni. Ens ha destacat com ara es conserven a museus moltes d’aquestes gravacions que ja formen part de la nostra història més recent.


L’aproximació al tema ha sigut innovadora i la qualitat de la ponent ha fet que tots els assistents eixirem replantejant-nos conceptes que ja creiem assolits.