diumenge, 12 de març del 2017

Crònica de la visita al Museu de l'Escena Grecollatina Casa dels Berenguer 5/III/2017

UN DIUMENGE PRIMAVERAL

5 de Març de 2017

El diumenge 5 de març, el Col·lectiu ha realitzat la visita guiada al Museu de l’Escena Grecollatina, ubicat en la Casa dels Berenguer.





Com és habitual, hem esperat a la porta de l’Ajuntament i des d’allí acompanyats per David García, de l’Associació de Guies Aguicam ens ha portat, per fer primerament, un tomb per la Jueria de Morvedre.

Crec que par a tots és una delícia passejar per eixos carrers que ens evoquen tantes històries i tants misteris, a més, les explicacions de David eren clares, rotundes, senzilles, pedagògiques, de manera que entre el dia meravellós que ens havia eixit i la visita , tots estàvem en el cel, transportats a l’època medieval. 

He dir que David, tenia el dia lliure i ha ocupat el matí en guiar-nos per la Jueria i a més de franc. Gràcies David!!!.







Un poc més tard, ens hem dirigit a la Casa dels Berenguer. Gemma López, la directora del Museu, estava al caure. 


Al pati de la Casa estàvem un poc impacients, però finalment han arribat Gemma i José Luis el seu marit, president d’Euroclàssica. 

Hem començat la visita acompanyats per tots dos.

Hem organitzat dos grups, per tal de fer la visita més operativa. Tant les explicacions de Gemma com les de José Luis, han estat farcides de claredat, saber, passió pel mon grecollatí, de manera que donaven ganes de llegir als clàssics de seguida. Tant un com l’altre han sabut relacionar els personatges de les tragèdies gregues amb l’actualitat, tot i explicant de manera senzilla i clara. 


El Museu està ple de vestimentes dels personatges interpretats per diversos actors en les distintes obres d’Èsquil, Eurípides i Sòfocles. Cada personatge representa un mite universal que ha perdurat fins avui.




Tant José Luis com Gemma, són persones tremendament bolcades en el món grecollatí. Viuen apassionadament eixe món i el senten com a propi.






 Després de la visita en que, tots romaníem en rigorós silenci per les meravelloses explicacions, en han ofert un fragment del Col·loqui d’Aiax al pati representat per dos actors . Això, ja ha estat la guinda que ha coronat un matí esplendorós.







Agraïm a Gemma i José Luis, la seua amabilitat i generositat, perquè tot ha estat de franc, és a dir, sense cobrar. Com diu Gemma “esas cosas no se hacen por dinero” Te raó.



Esperem, de debò, que el personal assistent el diumenge, haja gaudit de valent . Els agraïm la seua presència. Com sabeu, no es pot estimar allò que no es coneix. Nosaltres procurem anar avançant, pas a pas, en la coneixença del nostre poble, la qual cosa ens deu estimular a tots i totes en l’estima i la lluita per posar en valor tot allò que ens ha deixat la Història.





Moltes gràcies.