dijous, 14 de maig del 2015

EL CASTELL SENYALITZAT !!!!


El diumenge 10 de maig de 2015, els membres del Col·lectiu  mamprenguerem una tasca , que, des de fa molt de temps, voliem fer. M'explicaré: com que no ens fan cas quan reclamem la senyalització del Castell, hem decidit posar-la nosaltres.

Havíem quedat a les 10  al cementeri jueu i des d'allí, farcits amb alicates, abrazaderes,motxilles, pals, cartells més la nostra bona voluntat pujarem i s'endinsarem per a realitzar la feina,  artesanal i humil, però plena d'estima i passió per un monument que és BIC des de fa molts anys.


 Nosaltres no hem pretés substituir a ningú, però entenem que la categoria del monument no mereix tanta negligència i menyspreu per part dels gestors públics. Hem volgut fer un acte reivindicatiu, posar de manifest la vergonyosa situació d'abandó  en que s'hi troba.

Recorreguerem tot el castell, de dalt a baix, encoratjats per donar una mica d'informació als visitants que hi arriben. Ja no podíem donar més temps d'espera a la concejala de Patrimoni que ens havia dit  que a hores d'ara això ja estaria fet. 

Sempre tenim el mateix problema: el Castell pertany  al Ministeri de Cultura,però, com que tenim les transferències en cultura i patrimoni, el ministeria envia els diners que li pertoquen  a la Conselleria de Cultura. És a dir, el día a día de la gestió, la te la Generalitat Valenciana. No sabem quines coses passen amb els diners. El cas és que el Castell es troba en unes condicions més que lamentables i a més, hi te zones molt insegures i perilloses. Per altra banda, a l'Ajuntament “es curen en salut” amb una frase que ja sabem de memòria:” es que esto no es nuestro”, per tant no actuen. És de veres que no és nostre, ho sabem. És de tots, però això no justifica que no se li faça ningún cas. El Castell està ací i se l'estimem. Creguem seriosament que l'Ajuntament hauría de fer l'esforç de coordinar les adminstracions  proposant plan i projectes a qui calga, exigint i controlant els diners que hi arriben, demanant... res d'això se fa.

 Si algú de vostés s'hi apropa, vorà uns cartells molt artesanals, fets per nosaltres, sense llegenda, però indicadors del lloc on es troba el visitant. Hom dirà que això és un nyap. Nosaltres pensem que millor uns cartells humils que res.

 Finalment, no tenim la intenció de fastidiar-li la festa a ningú. Hem esperat massa temps. Sabem que quan  se sàpia algú pujarà i els llevarà. Pitjor per a ells. El Castell és el símbol de Sagunt i no mereix tanta desidia.