dimarts, 9 d’abril del 2013

21-04-13: IX TROBADA DEL CASTELL



Amics i amigues: 

Després del paréntesi de la pascua, recomencem la tasca, no s’oblidem. Cal que us diga que el proper dia 21 d’abril, diumenge és  LA IX TROBADA DEL CASTELL. Com sabeu per altres anys,  aquest dia pugem al Castell per reivindicar el nostre monument més emblemàtic. Doncs bé, després de tants anys de reivindicació, de protesta, i de treball, cal que us diga que no hem aconseguit pràcticament res. És molt trist comprobar que els nostres esforços han servit per a molt poc per part de les autoritats, que per cert, no se dignen en pujar al Castell  quasi mai.
  Reconeguem que hem aconseguit ben poc, però sí alguna cosa… com el Centre de recepció de visitants. Aquest centre està dos anys acabat, però per alguna mala passada, o despiste d’algú, no te llum, per tant no es pot posar en marxa. Jo me pregunte com pot ser això?, doncs, hi és… sembla mentida, però no té llum. Aleshores en la trobada hem de reivindicar la solució  d’aquest problema, perque això significaría més visitants i més infrastructures per al monument
  Per una altra banda, hem de fer  notar a tots i a totes  que ja fa molts anys demanarem una correcta senyalítica per al Castell per tal que els visitants sapigueren en tot moment on es trobabem  . Doncs la senyalítica no està feta.
 Tot açò, per tant, hi és una mostra més de la importància que les autoritats locals li donen al patrimoni i el que els importa.
 Crec que no és inútil recordar els guanys que pot rebre un poble, una societat, si sap administrar i gestionar el patrimoni. Doncs en aquest poble nostre, on tenim tot tipus de patrimoni cultural: industrial ( alt forn, nau de tallers, ciutat industrial) històric (castell, circ, grau vell, teatre romà, museu históric,judería,domus dels peixos,via del pórtic…) encara no ho han descobert.
 En moments com aquest, on la crisi és tan extrema, cal que la imaginació i les solucions  imaginatives, siguen les que primen. Aquesta tasca il.lussionaría a molta gent i generaría una recuperación de l’autoestima en els saguntins i saguntines .
 Crec molt seriosament que les autoritats s’ho han de mirar i deurien pensar-s’ho.
Per totes aquestes coses, us demanem que pugeu al Castell el proper día 21 d’abril.
Ens trobarem a la plaça Major a les 10 del matí. Porteu l’esmorçar, si voleu. Nosaltres, com sempre, us donarem l’aigua. Allí estaràn els germans Caballer que ens  acompanyaram al ritme del tabal i la dolçaina.

Cal que demostrem a les autoritats i a tothom el nostre interés pel patrimoni i això només ho podem fer pujant al Castell. L’únic llenguatge que entenen els polítics és la pressió, doncs, pressionem acudint al Castell.
Aquest any 2013, el parlament de la trobada ens el farà l’amic Ximo Revert, tècnic en gestió cultural i apassionat pel nostre patrimoni.
Us esperem el dia 21 d’abril. Fins aviat!