diumenge, 9 d’octubre del 2011

Jornades europees d’arqueología i paisatge a Sagunt.

Avui 7 d’octubre de 2011  han començat les jorandes europees d’arqueología i paisatge, promogudes pel ministeri de cultura a Sagunt. 

Ha estat un esdeveniment important. Han estat inaugurades per la directora general de patrimoni de la consellería de cultura i per l’alcalde de Sagunt.

La jornada d’avui ha començat al museu de Sagunt on la directora, Emilia Hernandez, ens ha explicat les col.leccions museistiques que hi conté. Després hem anat al teatre on Carla Flors ens ha fet una molt bona explicació. N’hi havia molta gent i a més molt interesada. Després hem continuat en el cementeri jueu on Maties Calvo ens ha explicat les caracteristiques dels enterraments i el seu significat. Hem continuat en el castell on Miquel Macías ens ha explicat el forum, la cisterna i després hem continuat al lapidari.

Feia molt bon día i l’interés de tots i totes era total. Hi estavem tots molts entregats en la tasca i això és un bon simptoma.

Com era d’esperar han vingut molts periodistes, molts fotografs i curiosos de l’acte. A la vesprada s’ha visitat la ciutat industrial al Port de Sagunt, seu del patrimoni industrial d’aquesta ciutat. Aquestes jornades continuaran demà pel matí on ja explicarem el contingut.

El col.lectiu pel patrimoni ha estat present a les jornades, a nosaltres ens agrada que  s’hi facen, però el problema és que no se passa d’ahí. Per exemple és vergononyós que encara no estiga feta la senyalítica de la ciutat  per tal de que el  visitant sàpiga en tot moment que és el que està mirant i ho puga contextualitzar i entendre. Ja fa anys que ho reclamem i esta contemplat al plà director de la ciutat però no s’hi fa. Sería molt important que per respecte al patrimoni de la ciutat s’hi fera i d’eixa forma s’acompliria degudament el pla director.