dimarts, 12 d’abril del 2011

LA SETENA TROBADA AL CASTELL


El darrer diumenge 10 d’abril vam pujar al Castell, celebràrem la nostra setena Trobada. El día era  preciós, sol i llum  a gom i  l’ il.lussió com sempre o més…Sobre les deu del matí ja veiem aplegar  a la gent amb les seues motxiles i barrets a més d’unes bones sabatilles per poder fer la pujada d’allò més bé.



Els germans Caballer (aquesta vegada tots) començaren per fer un toc d’avis que ja ens posà una mica nerviosos, no per ells sinó perque pensàvem  sinò ens s’hauria oblidat alguna cosa. Teniem la pancarta, els llibrets de “Pas a pas” per repartir, l’aigua ja estava dalt… no, no s’haviem oblidat de res. Allà a les deu i vint començarem a pujar. La gent eixia a la porta o s’asomava al balcó. Algunes dones majors ens miraven nostàlgiques perque ja no podíen pujar com nosaltres….Haviem iniciat la nostra setena trobada. I estàvem contents. Cada vegada s’afegía més gent i el carrer del Castell era una festa al compàs del tabalet i la dolçaina.
Al pujar estàven com sempre, Isidro, Mari Carmen i Eliseu  donant les botelletes d’aigua al personal. Después l’esmorçar a l’ombra dels pins prop de l’entrada. Alegría.

  Marc Ferri va fer un discurs molt poc convencional i ens parlà de la destrucció urbanística, i de la destrucció de les postres senyals d’identitat. Haurem de reflexionar sobre açò molt ampliament..  Gràcies Marc.


Jo, al final vaig dir que ja estava bé, que ja n’hi havía prou, que els politics  municipals haurien de fer alguna cosa…allí estaven ells però….

Jo crec que la “Moixeranga” tocada pels germans Caballer els va eixir millor que mai i ens posava els pel de punta.



A continuació membres del Bloc que sempre ens ajuden van fer de guíes per ensenyar el nostre castell a tot aquell que vullguera vore’l. Gràcies.




Van vindre unes siscentes persones. És veritat que altres vegades n’han vingut més.. encara que nosaltres les fem eixir més tots els mesos en les visites guiades…

Finalment vull donar les gràcies a tots i a totes pel  suport que li donen a la causa del patrimoni i del llegat cultural del nostre poble i per qué no dir-ho? Perque malgrat al dia tan bo, de platja, i de montanya han vingut.

Gràcies a tots i a totes.

Conxa Cardo. Presidenta del Col.lectiu